Alweer een jaar geleden bedacht redelijk impulsief dat ik de Alpe d’HuZes wilde fietsen. Sterker nog, ik had bedacht en dus besloten dat ik de Alpe D’Huez vier keer op wilde fietsen. Dat kon ik toch wel gewoon? Ik had immers een wielrenfiets. Naar mate de tijd vorderde realiseerde ik me dat dit doel redelijk ambitieus was met mijn conditie. Deze realisatie werd bevestigd in mijn eerste telefoongesprek met Sheila, die antwoordde met “Dat wordt hard werken meis”. Aangezien ik al hoog van de toren had geblazen en nog belangrijker aan mezelf had beloofd dat ik dit ging doen stemde ik daarmee in.

 

In 5 maanden heeft Sheila me klaar gestoomd voor 1 juni 2017, de dag dat ik vier keer de Alpe d’Huez beklom. Dat is een beetje te kort door de bocht voor alle energie die Sheila in mijn conditie opbouw en vooral koppigheid heeft gestoken. Wekelijks ontving ik een uitgebreid trainingsadvies, aangepast op mijn soms wat chaotische en drukke planning. Er zijn weken geweest dat ik minder overtuigd was over mijn doel en steevast stond Sheila klaar om me te overtuigen door te zetten. Zo hebben we samen in de stromende regen de Amstel Gold Race gefietst en steunde ze me wekelijks met motivational speeches.

 

Deze hele ervaring heeft me geleerd dat je alles kan bereiken, als je maar wilt en de juiste mensen om je heen verzameld. Bedankt Sheila voor dit avontuur!