Hoe zorg je ervoor dat je klaar bent voor een fietsseizoen. En of dit nu een seizoen met een doel is of een seizoen zonder een vast omlijnd doel maar je gewoon lekker wilt fietsen is.

 

Eén ding weet ik zelf prima en dat is dat ik in de wintermaanden niet wil terugvallen. Op zoek naar de juiste training dus. Toevallig kwam ik in een tijdschrift van de Futurumshop de advertentie van The Cycling Academy tegen. Interesse in de Tour for Life had ik ook al. Met verstrijken van de trainingsweken en het aanmelden bij het team van The Cycling Academy voor de Tour for Life kwam ik in gesprek met Sheila Gemin.

 

Zelf train ik altijd maar een beetje op het gevoel en vond het lastig om daar het juiste plan voor te maken.

Sheila heeft voor mij een plan gemaakt en mij volledig ontzorgd met 1 opdracht: Volg mijn schema en jij fietst straks de Tour for Life. Het resultaat is dat ik een fantastische opbouw heb doorlopen, geen mentale dip heb opgelopen en altijd enthousiast op de fiets sprong. Ook voor mijn gezinsleden gaf dit duidelijkheid.

 

Het doel was de Tour for Life uit te kunnen fietsen. Dit heb ik uitermate goed gehaald, zelfs met 2 dagen ziek op de fiets. Ik heb teamleden lekker kunnen helpen en ondersteunen. Het fietsen op zich is mij 100% meegevallen en vond het “jammer” dat Rotterdam zo dichtbij was.

 

Voor het komende jaar even geen uitdaging maar gewoon lekker fietsen volgend jaar.