Aleida Vermaat

Twee woorden komen in me op als ik denk aan Sheila als coach: doelgericht en tegelijkertijd realistisch. En dat is precies wat ik nodig heb.

 

Ik heb zelf genoeg discipline om mijn trainingsplannen te halen, maar puur alleen maar focus op wat er in zo’n planning staat, is voor mij te kaal. Het werkt voor mij als ik zie waar ik naar toe werk en dat is wat Sheila ook steeds voorhoudt: ‘we doen dit, omdat je dan en dan een challenge gepland heb’. Zo zie ik hoe de puzzelstukjes op elkaar aansluiten en toewerken naar een specifiek doel.

 

De weekplanningen zijn daardoor voor mij dan ook geen weekplanning, maar een onderdeel om toe te werken naar iets dat verderop in de tijd ligt. Door haar kennis en ervaring weet Sheila veel over trainingsprogramma’s en ontwikkeling van mensen, dat maakt soms wel eens dat ze ongeloof aan mijn kant makkelijk weglacht. Dat is soms wel eens dubbel: aan de ene kant geeft mij dat weer vertrouwen dat het wel snor zit, maar zonder al die kennis en kunde is het voor mij ook lastig te begrijpen hoe ontwikkeling kan lopen en hoe die van mij zich daarmee verhoudt.

 

Toch zorgt Sheila telkens weer voor de persoonlijke vertaling van de planning door het realistisch te houden: al die leuke evenementen zijn inderdaad leuk, maar niet alles is even goed voor de ontwikkelingsfase waarin je op enig moment zit. Daarin is Sheila dan ook redelijk nuchter en past ze dat ook heel persoonlijk toe op mijn ontwikkeling en doelen.

 

Die aanpak werkt voor mij erg goed en dat maakt de coaching door Sheila erg prettig.