Think of yourself as a railcar or carriage that gets people from where they are to where they want to be. You are a vehicle that moves individuals, teams, and sometimes the people in an entire organization from their current point A to a better point B.

 

By SG

Ik ben Sheila, professional, ondernemer en atleet. Naast het ondernemerschap en mijn werk als executive (team)coach, train ik bijna elke dag. Ik zwem, loop, fiets, golf en crossfit. Niet zozeer om wedstrijden te winnen, maar om te leren, te focussen, te groeien en om een betere professional te worden.

 

Een aantal jaar geleden vroeg ik me af of sport mijn effectiviteit als (corporate) professional kon beïnvloeden. Uit onderzoek, studie en door zelf de proef op te som te nemen, weet ik inmiddels dat dat zo is.

Coaching professionals

Als coach werk ik met professionals en teams aan persoonlijke ontwikkeling, management vaardigheden, inzicht en inzetten van invloed en het ontwikkelen van een profiel dat succesvol functioneert als bestuurslid, (informeel) leider of manager. Ik werk voor het MKB, multinationals, Businesschools, non-profit organisaties en ondernemers.

 

Coaching athletes

In 2012 heb ik het bedrijf The Cycling Academy opgericht. De afgelopen jaren hebben we honderden sporters getraind en geholpen sportieve doelen te halen. Ook coach ik nu als The Cycling Academy PRO coach atleten voor verschillende evenementen zoals Tour for Life, Marmotte, Dolomieten Marathon, Haute Toute, triatlons en loopwedstrijden.  Ik gebruik een aanpak die zich niet alleen richt op de technische trainingen maar ook op het mentale gedeelte en de balans tussen trainen, herstel, gezin en werk.

 

Daarnaast coach en train ik (aspirant)coaches om hen verder te helpen in dit mooie vak. 

 

In de afgelopen jaren heb ik veel recreatieve sporters mogen helpen ontwikkelen tot atleten. Atleten met een balans tussen presteren op sportief vlak en succesvol zijn op zakelijk vlak en een vol gezinsleven. Mijn passie voor het coaching vak wordt treffend als volgt weergegeven: 

 

Succes is not what you accomplish in life, it's about what you inspire others to do