· 

Lisette Fiere

Het was oktober 2016. Volledig hersteld en ge-reintegreerd nadat er in januari 2015 bij mij kanker werd gediagnostiseerd en ik besloten had om ook zelf Tour for Life te willen fietsen in 2017.

 

Nadat ik dit besloten had ging ik gelijk volop in training, zo vaak en zo lang mogelijk fietsen en we melden ons aan bij The Cycling Academy in Barendrecht. Via mede Tour for Lifers van 2016 kenden we een aantal mensen die daar getraind hadden en zij waren er heel positief over om daarmee een goede basis te leggen tijdens de winter.

 

Echter met de fiets trainingen die ik zelf deed en The Cycling Academy, kreeg ik al snel het gevoel dat ik dit niet driekwart jaar ging volhouden…Tot er een berichtje via messenger kwam van Sheila. Zij had van mijn verhaal gehoord en bood ons aan om vanuit Vriend van The Cycling Academy mij en Danny te coachen. Elk jaar sponsort zij 1 a 2 deelnemers van goed doelen evenementen door haar tijd te geven in de vorm van wedstrijdbegeleiding, het maken van schema’s en het monitoren van de vooruitgang. Omdat we zo goed bezig waren, wilde zij haar hulp aanbieden in onze voorbereiding voor Tour for Life. Het voelde voor mij als een engel die uit de Hemel kwam zetten...

 

We planden een contactmoment tijdens een training in Barendrecht, waar we kennis maakten en zij mij ook de kritische vraag stelde, waarom ik Tour for Life wilde fietsen. Het allerbelangrijkste was dat ik het voor mezelf deed en niet om aan anderen te bewijzen wat ik kon. Je motivatie is namelijk heel belangrijk om uiteindelijk de veelheid aan trainingen vol te kunnen houden.

 

De schema’s bestonden uit blokken van 3 maanden. Aanvankelijk vooral opbouw, daarna kwamen de interval trainingen erbij en uiteindelijk de lange duurritten in het zadel. Via TrainingPeaks zette Sheila mijn gepersonaliseerde trainingsschema’s erin. Hierin kon ik ook na een training registreren hoe de training gegaan was en kon ik gedurende de week ook invullen hoe ik me per dag voelde. Ook hield ik via Fitness pall mijn voeding bij. Via TrainingPeaks kon Sheila mijn gegevens monitoren en analyseren. Maandelijks hadden Sheila en ik contact over hoe het me verging en hoe ik me voelde zowel lichamelijk als mentaal, kreeg feedback , ze motiveerde en ook werd er af en toe even een spiegel voor gehouden. Het fijne was dat ik ook tussendoor kon appen als ik twijfelde hoe ik een training moest uitvoeren of als ik vermoeid was wat ik dan moest doen. Het fijne van het schema was, dat er een structuur in zat en dat ik voelde dat de hoeveelheid trainingen die ik nu deed in balans was met werk en privé. Natuurlijk was het zwaar en besteed je veel tijd aan de trainingen en moet je er dingen voor opzij zetten, maar het is me alles waard geweest, ik heb van iedere training genoten! Ik voelde dat ik sterker werd en door de coaching van Sheila had ik er alle vertrouwen in dat ik die 8 daagse tocht ging volbrengen.

 

En natuurlijk weet je pas als je het volbracht heb, of je er klaar voor was. En dat was ik!!! Ik heb een geweldige Tour for Life gefietst. Ik had niet durven dromen dat het zo goed zou gaan. Elke dag was genieten, alle 1400 km gefietst en elke hoogtemeter overwonnen…! Gedurende  de week hield Sheila mijn prestaties ook in de gaten via TrainingPeaks en kreeg ik berichtjes. En natuurlijk heb ik zelf de trainingen moeten doen en elke meter tijdens Tour for Life zelf moeten fietsen, maar dat ik ‘m zo goed kon fietsen heb ik ook echt te danken aan de coaching, begeleiding en betrokkenheid van Sheila! Ben haar heel erg dankbaar dat ik ze me uitgekozen heeft om vanuit Vriend van The Cycling Academy mij te coachen om dit te volbrengen.

 

Ik heb het volbracht! Ik ben mega trots en nog steeds begin ik te stralen van binnen en buiten als ik terug denk aan en praat over het afgelopen jaar. En een mega trotse coach!

 

Letterlijk een paar dagen na Tour for life zaten we helaas weer in de Daniel den Hoed, de kanker was terug… Hoe kon dat? Hoe kan je jezelf zo fit voelen en toch eigenlijk alweer zo ziek zijn. Hoe kon je met een tumor zo groot als een sinaasappel zo’n zware tocht als Tour for Life fietsen?

 

Inmiddels ben ik wederom geopereerd en nog een deel herstellende. Ik wil wederom inzetten voor Tour for Life en ook dit jaar heeft Sheila mij uitgekozen vanuit Vriend van The Cycling Academy om mij te coachen en daarmee fit te krijgen voor een paar etappes. Dankjewel!

 

En ik heb er weer alle vertrouwen in dat dit met haar hulp zeker gaat lukken!

 

Lisette Fiere

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 12
 • #1

  Yvonne Vermeulen. (maandag, 05 maart 2018 17:37)

  Wat een verhaal lisette. Je bent een kanjer en ik weet zeker dat je ook dit x weer zover komt om een paar etappes mee te fietsen. Met zo'n inzet,moed, en instelling kan dit niet mis gaan. Veel liefs en heel veel succes. In gedachten fiets ik met je mee �

 • #2

  Ria den Drijver (maandag, 05 maart 2018 17:43)

  Hoi Lisette
  Wat een top prestatie!
  Wat kan je trots op jezelf zijn.
  Een spoedig herstel gewenst en suc6 met De Tour���

 • #3

  Wendy (maandag, 05 maart 2018 18:00)

  Je bent een kanjer.... keep fighting.
  Weet zeker dat je het weer zal galen

 • #4

  Leo en Greet (maandag, 05 maart 2018 18:21)

  Wat een KANJER ben jij Lisette respect!
  Groetjes en dikke knuffel van Leo en Greet

 • #5

  Willem (maandag, 05 maart 2018 18:46)

  Danny is altyd zo trots op jouw en ik begrijp dat���kanjer

 • #6

  Claudia Rietveld (maandag, 05 maart 2018 19:07)

  Je bent sowieso een kanjer, Lisette !! Veel succes met de voorbereidingen en ik hoop dat je kunt doen wat je wenst. Go Go go!...team Samen Sterk! X

 • #7

  Ron Felius (maandag, 05 maart 2018 19:22)

  Bewijzen hoef je niets ...voor niemand! Voor mij ben je en blijf je een kanjer.
  Geniet van al wat het leven brengt....en trap ze!!..xx

 • #8

  Ad van Winden (maandag, 05 maart 2018 19:55)

  Lisette, ik heb jullie twee jaar van dichtbij mee mogen maken en heb jouw verhaal met grote aandacht gelezen. Ik wil je nogmaals zeggen hoe verschrikkelijk veel respect ik voor je heb. Hierbij wens ik je ook heel veel sterkte met je herstel en zie je graag weer bij een van de bijeenkomsten van Tourforlife en natuurlijk bij de start in Bardonecchia en op het checkpoint.

 • #9

  Annette (maandag, 05 maart 2018 20:09)

  Vol bewondering lees ik ( weer) je verhaal! Je bent een voorbeeld voor velen Lisette! Veel succes met de voorbereidingen voor de etappes!

 • #10

  Mirjam (maandag, 05 maart 2018 22:12)

  Wat heb je dit weer prachtig, vol vuur en liefde opgeschreven.Precies zoals je bent...krachtig en vol liefde!

  Knuffel

 • #11

  John (maandag, 05 maart 2018 22:22)

  Wat ben jij een sterke persoonlijkheid. Heel veel succes met de voorbereiding en vertrouw op jezelf. Jouw verhaal heeft me overtuigd om in 2019 de TfL te rijden.

 • #12

  Ingrid (dinsdag, 06 maart 2018 06:58)

  Lisette wat een mooi verhaal ik wens je heel veel sterkte ik weet zeker dat je het gaat halen je bent een sterke vrouw en samen met je man danny en de aanmoedigingen vsn de supporters kom je er zeker heel veel succes.