· 

Goede voornemens werken niet. Tenzij...

Woensdagavond gaf ik de duurtraining in Leiden en omdat Kim mij de opdracht had meegeven: schrijf een blog over goede voornemens, heb ik het onderwerp maar tijdens de training op de denkbeeldige tafel gegooid. Mijn vragen waren:

 

Wat zijn jullie goede voornemens? Wanneer is 2017 succesvol? 

 

Ik heb geen goede voornemens. Ik ben er een aantal jaar geleden mee gestopt. De reden: ik wist in februari al niet meer wat ze waren laat staan waarom dat nu de goede voornemens voor dit jaar waren. Verder waren het losse voornemens, zoals meer water drinken, op tijd gaan slapen etc. 

 

Tijdens de training op woensdagavond kwam, ik dankzij Emile, tot het volgende inzicht: goede voornemens werken alleen als ze gekoppeld zijn aan een tastbaar doel. As simpel as that.

Een doel, bijvoorbeeld de Marmotte, vraagt om een plan een trainingsstructuur  een pad dat je moet volgen, misschien wel een aanpassing in levensstijl. Je moet trainen, misschien gewicht verliezen, sterker worden,gezonder eten en drinken, meer kilometers rijden etc. Als je het jaar begint met het formuleren van een doel, bijvoorbeeld goud op de Marmotte, 4 keer de Alpe, een halve marathon of een triathlon, dan weet je dat je een aantal dingen moet doen en organiseren om dat voor elkaar te krijgen. Misschien juist wel die dingen die anders een goed voornemen zou zijn.

 

Dus samengevat is mijn conclusie, waarvoor ik de heren en dame van The Cycling Academy Leiden zeer erkentelijk voor ben: goede voornemens werken, mits je er een doel aan koppelt. En als je een sportief doel gepland hebt en je hebt geen idee waar je moet beginnen, lees dan deze blog van The Cycling Academy met vijf redenen om gestructureerd te werken aan je doel.

 

Sheila

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Edison Bentz (zondag, 05 februari 2017 04:52)


    Hey great blog! Does running a blog like this take a large amount of work? I have virtually no knowledge of coding but I had been hoping to start my own blog in the near future. Anyhow, if you have any ideas or techniques for new blog owners please share. I understand this is off subject but I just wanted to ask. Kudos!