· 

Dalton Moms on the RUN!

Vandaag was ze er bij. De Dalton mom waar dit hele project om begonnen is. Driekwart jaar geleden zat ik met een aantal moeders te eten bij Loetje. De desbetreffende Dalton mom had en heeft overgewicht, dusdanig dat haar gezondheid in gevaar is.

 

Tijdens het kletsen over scholen, zwemlessen etc stelde ik voor dat ik de dames zou gaan trainen voor een 10 km loop. De Nike 10K leek mij het ultieme doel voor hen om het goede voornemen van meer sporten en beter voor jezelf zorgen, om te zetten in een concreet doelgericht trainingsprogramma.

 

Zo gezegd zo gedaan. Helaas moest de moeder in kwestie op dat moment afhaken, haar fysieke gezondheid liet het niet toe om te lopen, of andere oefeningen te doen.

 

De andere moeders gingen door en veranderden langzamerhand in sportievelingen die steeds langer en steeds harder gingen lopen. De afgelopen maanden heeft zich een aantal andere moeders bij dit groepje aangesloten. Nu trainen er 7 dames elke week voor de 10K of een andere loop. Ik noem ze de Dalton Moms on the RUN, de reden? Onze kinderen zitten bij elkaar in de klas op de 2e Dalton school in Amsterdam.

 

Ik heb een nieuw soort respect gekregen voor deze moeders. Naast moeder zijn, zijn het ook vrouwen die hard werken in verschillende functies zoals  arts, wetenschapper, jurist en maatschappelijk werker. Ze hebben het overgrote deel van de zorg voor de kinderen, doen daarnaast ook verschillende activiteiten op school en wanneer ik roep: Laten we trainen voor een 10k, schrikken ze er niet voor terug om het een kans te geven. Ook tijdens het trainen wordt er serieus en hard gewerkt, geen excuses, geen ego’s. Iedereen is daar voor zichzelf, motiveert de ander en werkt op haar niveau aan haar persoonlijke uitdaging. Ik word hier heel blij van.

Over twee weken is de Brooks 10k, dan zullen de meeste Dalton Moms starten aan deze, voor de meesten van hen, de eerste grote wedstrijd. Maaaarrrrr…er worden nu al plannen gesmeed voor het trainen voor een eerste sprint triathlon in  augustus! Ook daar ben ik bij als trainer, motivator en atleet.

 

De moeder waar het om begonnen is, was vandaag voor het eerst weer bij de training. Langzaam maar zeker, op haar tempo, gaat zij grootste (sportieve) prestatie van ons allemaal neerzetten. Just wait and see.

 

Sheila, ook een Dalton mom

Reactie schrijven

Commentaren: 0